LMMAF/ 2024 m. IMMAF Europos čempionatas Belgrade,Serbia Jaunimas

2024 m. IMMAF Europos čempionatas
Belgrade, Serbia – Ranko Žeravica Sports Hall

Jaunimo kovos nuo kovo 29 iki balandžio 1 d.

Nuotraukos1 
Nuotraukos2

Sofija Moksina (Youth C, 40 kg) iškovojo bronzos medalį.
Vilnietė Sofija sportuoja sporto klube „Pankratos“ Vilniuje, treneris ir tėtis – Konstantin Mokšin. Sportininkė iki čempionato aktyviai ruošėsi, dalyvavo įvairiuose tarptautinio lygio grapplng čempionatuose užsienyje ir Lietuvoje.

Kitiems jauniesiems sportininkas išeiti iš atrankinių kovų į pusfinalius nepavyko, bet dauguma laimėjo nemažai dvikovų ir tik per žingsnį liko nuo medalių.

Vilniaus sporto klubo Warriors team“ vadovas ir treneris Valdemaras Stančaitis.
Iš klubo dalyvavo 4 sportininkai Adol Kosporovic (Youth B, 57 kg),  Daigar Kosporovic (Youth A, 61.2 kg),  German Kosporovic (Youth A, 56.7 kg),  Milan Bagdonovic (Youth A, 65.8 kg). Geriausiai sekėsi Daigar Kosporovic, kuriam tai jau ne pirmos IMMAF varžybos. Jo pogrupyje buvo 18 dalyvių, kurie buvo suskirstyti į 4 pogrupius, iš kurių į pusfinalius išeiti galėjo tik vienas. Daigar pogrupyje buvo 6 dalyviai. Sportininkas turėjo 5 kovas iš kurių 4 laimėjo, vieną pralaimėjo. Pogrupyje liko antras, todėl į pusfinalius nepateko. Kitiems klubo kovotojas tai pat nepavyko laimėti visų kovų. Dėkojome treneriui ir organizacijai „Padėk pritapti“, kurie rūpinasi sportininkais ir suteikė galimybę dalyvauti aukščiausio lygio čempionatuose.

Sporto klubo „Pantera“ komanda, vadovas ir treneris Mindaugas Smirnovas.

Dalyvavo 4 kovotojai. Raseiniškiai Rugilė Damasauskaite (Youth A, 61,2 kg) ir Deimantas Vabalas (Youth A, 65,8 kg). Abiem tai buvo pirmosios tokio lygio varžybos. Rugilė kovojo penketuke, kur turėjo 4 kovas. Deimantas atrankinėse, tai pat turėjo 4 kovas. Pirmą kartą kovojantys pasaulinio lygio varžybose abu kovotojai parodė tikrą charakterį ir užsidegimą, nors kovos baigdavosi apylygiai teisėjų sprendimai buvo palankesni varžovų atžvilgiu. Pergalės atitekdavo varžovams, o mūsų jauniems sportininkams nepakako taškų patekimui į kitus etapus-pusfinalius, todėl džiaugiamės įgauta patirtimi ir ruošiamės kitiems metams.

Sporto klubo „Pantera“ sportininkas iš Jurbarko Deividas Barzdaitis (Youth B, 48 kg). Deividas atrankinėse turėjo 4 kovas iš kurių 2 laimėjo ir 2 pralaimėjo. Deividas gabus sportininkas, kuriam tai pat tai buvo pirmosios tokio lygio varžybos tad visa komanda labai didžiuojamės šiuo sportininku ir linkime sėkmės kitose varžybose. 

MMA sporto klubo  „Lutador Klaipėda” dalyvavo Mustafa Erdem Dogan –  (Youth B, 57 kg. Treneris Ernestas Slavinskas. Mustafa yra daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių mma čempionas. Jam taip pat tai buvo pirmasis Europos mma čempionatas. Turėjo dvi kovas, kuriose pergales teisėjai skyrė varžovams ir į kitą etapą nepateko, bet už tai įgavome labai daug naudingos ir geros patirties.

Galima pasveikinti visus dalyvavusius Lietuvos komandos sportininkus, kurie atidavė visas jėgas siekdami geriausių rezultatų. Nors daugumai nepavyko iškovoti medalių, bet buvo galimybė pamatyti kokio lygio yra šis sportas ir įgauti nepamatuojamos patirties ir užsibrėžti naujus tikslus su dar daugiau užsidegimo.

Nuo balandžio 2 d. kovos vyks U-21 grupėje, kur dalyvaus jurbarkietė Lijana Lipinskaite (Juniors, 61.2 kg). Lijana jau turi nemažą patirtį. Ji yra dalyvavusi Europos čempionate, kuriame iškovojo 2 vietą ir pasaulio čempionate Abu Dabyje, kur iškovojo 3 vietą. Linkime Lijanai sėkmes kovose ir lauksime geriausių rezultatų.

 Daugiau apie Europos 2024 m. čempionatą Čia

 https://immaf.org/

https://immaf.smoothcomp.com/ru/event/15361