BALTIC OPEN MMA CHAMPIONSHIP 2024

Atviras Baltijos šalių MMA Čempionatas
Lietuvos mišrių kovos menų federacija
Prezidentas Mindaugas Smirnovas
Tvirtinu:

DAUGIAU apie renginį ČIA

BALTIC OPEN MMA CHAMPIONSHIP 2024.
2024 m. gegužės 4 d.,  Jonava

TIKSLAI IR UŽDAVINIAI
Populiarinti MMA mėgėjų sportą.
Išsiaiškinti pajėgiausius MMA sportininkus.

VARŽYBŲ VYKDYMO VIETA IR LAIKAS
2024 m. gegužės 4 d. 11:00 val. Jonavos sporto arena, Žeimių g. 17, Jonava 55141. Atvykstančios komandos turi iki 2024 m. gegužės 4 d. informuoti Lietuvos MMA Federaciją apie komandų sudėtį lithuanianmmafederation@gmail.com / tel.  +370 698 32406. Nurodyti sportininko vardą, pavardę, gimimo metus, tikslų svorį.
2024 gegužės 3 d. 19.00-20.00 val. – sportininkų svėrimas, medicininė apžiūra.(Jonavos sporto Arena)

Kas nedalyvauja svėrimuose gegužės 3 d., tiems varžybų dieną vyks kontroliniai svėrimai (9.00 – 10.00 val.)
Pastaba: kontroliniuose svėrimuose (gegužės 4 d.) netilpus į savo užregistruotą svorį, bus skelbiamas pralaimėjimas ir kovoti dalyvis negalės. Startinis nebus grąžinamas.
11.00 val. – trenerių, teisėjų pasitarimas;
11.30 val. – varžybų pradžia.

REIKALAVIMAI VARŽYBŲ DALYVIAMS

• Varžybose gali dalyvauti visi norintys (mergaitės ir berniukai) Lietuvos bei užsienio šalių sportininkai, kurie susimokėjo dalyvio mokestį  – 35 Eur.
    ( LMMAF nariams  startinis 30 Eur.)
  • Susipažino ir sutinka su varžybų taisyklėmis.
  • Turi sveikatos pažymą (pageidaujama ir sveikatos draudimą).
  • Visi dalyviai turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.
  • Nepilnamečiai sportininkai privalo turėti tėvų sutikimą.
  • Turi privalomą aprangą (aptemtus imtynių marškinėlius trumpomis rankovėmis ir MMA šortus) bei apsaugos atributus (kojų apsaugas, MMA pirštines (mėlynos ir raudonas), kapą, bandažą).
  • Nevartoja jokių draudžiamų medikamentų ar Anti-dopingo organizacijos uždraustų  medžiagų.
  • Sportininkai turintys MMA profesionalių kovų dalyvauti varžybose negali!

AMŽIAUS, SVORIO KATEGORIJOS IR PAGRINDINĖS TAISYKLĖS
Varžybos vyks pagal  LMMAF/IMMAF taisykles, dviejuose MMA Narvuose.
Vaikai (U-12 ir U-14) ant tatamio (10×10)
Pilnos MMA Taisyklės – https://mmafederation.lt/mma-taisykles/

Visi dalyviai iki 18 privalo būti sveriami oficialiomis varžybų svarstyklėmis apsirengę šortus ir aptemtus imtynių marškinėlius. Visiems dalyviams iki 18 m. oficialiuose svėrimuose suteikiama teisė sverti papildomai 1 svarą (454 g) viršijančius jų nustatytą svorio kategoriją.
U-21 ir  Suaugusieji ( +18) oficialiuose svėrimuose viršsvoris jų nustatytą svorio kategorijose draudžiamas!

Jei svorio kategorijoje yra tik vienas dalyvis, jis yra perkeliamas į sunkesnio svorio kategoriją!

Mergaitės ir Berniukai iki 18 m.

U–12 (iki 11 m. Jaunučiai)  iki 24 kg. iki 27 kg.; iki 30; iki 34 kg.; iki 37 kg.; iki 40 kg.; iki 44 kg.; iki 48 kg.; iki 52 kg.; +52 kg.

U–14 (12-13 m. Jaunučiai) iki 34kg; iki 37 kg.; iki 40 kg.; iki 44 kg.; iki 48 kg.; iki 52 kg.; iki 57 kg.; iki 62 kg.;  iki 67 kg.; +67 kg.

U–16 (14- 15 m. Jaunimas) iki 44 kg.; iki 48 kg.; iki 52 kg;  iki 57 kg.; iki 62 kg.; iki 67 kg.; iki 72 kg.;  iki 77 kg.; +77 kg.

U-18 (16-17 m. Jaunimas) naudojami šalmai! Smūgiai į veidą stovėsenoje leidžiami!
(Pastaba-Mergaitėms U-18 smūgiai i veidą draudžiami)

U-21 (18-20 m. Jaunimas) IMMAF taisyklės

Vyrai (Suaugusieji + 18) IMMAF taisyklės, iki 52,2; iki 56,7 kg.; iki 61,2 kg.; iki 65,8 kg.; iki 70,3 kg.; iki 77,1 kg.; iki 83,9 kg.; iki 93,0 kg.; +93 kg.
Merginos +18 / IMMAF taisyklės  iki 47,7 kg.; iki 52,2 kg.; iki 56,7 kg.;  iki 61,2 kg.; iki 65,8 kg.; iki 70,3 kg.; +70,3 kg.

KOVOS TRUKMĖ – RAUNDAI
C / U-12 (iki 11 m. Jaunučiai)                       (1×2)/ pratęsimas  (1×1)
C / U-14 (12-13 m. Jaunučiai)                       (1×3)/pratęsimas   (1×1)
B / U-16 (14- 15 m. Jaunimas)                      (1×4)/pratęsimas   (1×2)
A / U-18 (16 – 17 m. Jaunimas)                     (3×2)/pratęsimas   (1×2)
U-21 /+18 suaugusieji                                    (3×3)/ pratęsimas  (1×3)

VARŽYBŲ VADOVAVIMAS
Varžybas vykdo: Sporto klubas ‚Faiteris“, LMMAF
Varžybų vedėjas – Marius Pavalkis
Vyr. sekretorė – Deimantė Smirnovaitė.

APDOVANOJIMAI
Varžybų nugalėtojai ir prizininkai bus apdovanojami medaliais ir rėmėjų prizais.
Geriausiai pasirodę klubai bus apdovanoti taurėmis.

VARŽYBŲ FINANSAVIMAS
Atvykstančių komandų ar pavienių sportininkų maitinimo ir kelionės išlaidas dengia komandiruojanti organizacija ar patys sportininkai. Čempionato organizavimo išlaidas dengia  Sporto klubas Faiteris.

APRANGA / APSAUGOS (MMA  kovose)
MMA  sportiniai šortai ir aptemti imtynių marškinėliai trumpomis rankovėmis.
bandažas (tarpkojo apsauga);
kapa (dantų apsauga);
kojų apsaugos (minkštos);
Klasikinės MMA mėgėjų pirštinėlės.

Pastaba: dalyvių komandos turi savo kojų apsaugas, MMA pirštines (mėlynos ir raudonos spalvų) kurios patvirtintos LMMAF. Atitinkamas MMA pirštinėles ir kojų apsaugas komandos galės įsigyti už papildomą mokestį prieš čempionatą atvykus į svėrimus.

SUTIKIMAS
Sportininkai, treneriai bei komandų vadovai SAVO DALYVAVIMU varžybose PRIPAŽĮSTA, kad yra susipažinę ir sutinka su visais aukščiau išvardintais nuostatais bei keliamais reikalavimais.