Jau pirmadienį, jaunieji LMMAF kovotojai išvyks į Pasaulio MMA jaunimo čempionatą Abu Dabyje, JAE.

Daugiau info ČIA

Čempionato dalyviai ČIA

Spaudoja apie dalyvius Čia

Jau pirmadienį (liepos 31 d.) jaunieji Lietuvos mišrių kovos menų federacijos kovotojai išvyks į Pasaulio MMA jaunimo čempionatą Abu Dabyje, JAE.
Į keturias dienas vyksiantį čempionatą užsiregistravo 622 mišrių kovos menų sportininkų iš 46 šalių. Dalyviai kovos pagal tarptautines jaunimo MMA taisykles trijose amžiaus grupėse: 12 – 13 metų (jaunių C), 14 – 15 metų (jaunių B) ir 16 – 17 metų (jaunimo A).

Kiekviena šalis į vieną svorio kategoriją gali teikti 2 dalyvius. Svorio kategorijoje dalyviai bus suskirstyti į 4 grupes, iš kiekvienos grupės į pusfinalius pateks po vieną kovotoją, nugalėjusį visus savo varžovus.

Lietuvos atstovai:
Daniel Afanasjev, Vilnius „Pankratos“ U-18/ -65,8 kg

Michail Jakšys, Vilnius „Pankratos“ U-16/ -57 kg

Matas Barkauskas, Tauragė „Taurris“ U-18/ -61,2 kg

Adomas Razma, Vilnius „Valetudo MMA Akademija” U-18/ -77,1 kg

Emilijus Kaganovičius, Vilnius „Grecicho fight team“ U-18/ -70,3 kg

Adol Kosporovič, Vilnius “Warriors Team” U-16/ -57 kg

Daigar Kosporovič, Vilnius “Warriors Team” U-16/ -67 kg

Daniel Afanasjev ir Michail Jakšys treniruojasi sporto klube „Pankratos“, jų treneris – Konstantin Mokshin. Abu sportininkai yra Lietuvos ir Baltijos šalių MMA čempionai. Aktyviai dalyvauja grappling ir pakrationo varžybose, kuriose taip pat nuolat tampa prizininkais.  Michailui tai jau antrasis kartas pasaulio čempionate, 2021 m. jis dalyvavo IMMAF vaikų pasaulio čempionate Bulgarijoje. Į pusfinalį tuomet patekti pritrūko visai nedaug, tačiau teisėjų sprendimu į kitą etapą pateko varžovas.

Matas Barkauskas sportuoja sporto klube „Taurris“, jį treniruoja Saulius Bučius. Matas taip pat turi patirties tokio lygio varžybose, 2021 m. jis dalyvavo Bulgarijoje vykusiame vaikų pasaulio čempionate. Matas yra Lietuvos ir Baltijos šalių MMA čempionas, be to yra iškovojęs pergales tarptautiniuose MMA turnyruose.

Adomas Razma treniruojasi sporto klube „Valetudo MMA Akademija“, jo treneriai Augustas Salkauskas ir Artemij Sitenkov. Adomas yra Lietuvos ir Baltijos šalių MMA prizininkas, be to aktyviai dalyvauja tarptautiniuose MMA turnyruose užsienyje ir yra jų nugalėtojas. Prieš metus Adomas dalyvavo pasaulio jaunimo MMA čempionate Abu Dabyje. Atrankinėse kovose pelnė tiek pat pergalių kaip ir jo varžovai ir tik minimaliu surinktų taškų skirtumo į kitą etapą nepateko.

Emilijus Kaganovičius yra sporto klubo „Grecicho fight team“ auklėtinis, jo treneris Sergej Grecicho. Emilis yra labai perspektyvus kovotojas. LMMAF varžybose pradėjo dalyvauti tik šiais metais, tačiau jau gali didžiuotis Lietuvos ir Baltijos šalių čempiono vardu. Ruošiantis pasaulio čempionatui patirties sėmėsi tarptautiniuose MMA turnyruose ir Grappling čempionatuose, iš kurių grįžo su prizinėmis vietomis.

Adol Kosporovič ir Daigar Kosporovič treniruojasi sporto klube „Warriors Team“, jų treneris Valdemaras Stančaitis. Šie sportininkai LMMAF organizuojamose varžybose pradėjo dalyvauti tik šiemet ir sėkmingai tapo Lietuvos ir Baltijos šalių čempionais. Jaunieji kovotojai turi didelių siekių ir aktyviai dalyvauja ne tik MMA, bet ir pankrationo bei K-1 čempionatuose ir turnyruose, kuriuose iškovoja prizines vietas. Adol ir Daigar yra organizacijos „Padėk pritapti“ nariai, kuri juos palaikydama suteikė galimybę vykti į pasaulio čempionatą.

Linkime sėkmės ir drąsos visiems Lietuvą pasaulio jaunimo MMA čempionate atstovausiantiems kovojams ir nuoširdžiai dėkojame už pagalbą visiems prisidėjusiems prie galimybės šiai komandai vykti į aukščiausio lygio čempionatą.

LMMAF
Administracija