IMMAF World Championship❗ 24 – 29 JANUARY 2022 JIU JITSU ARENA, ABU DHABI

MMA Federacija

IMMAF World Championship❗ 24 – 29 JANUARY 2022 JIU JITSU ARENA, ABU DHABI

Tituluoti varžovai lietuvių nebaugino

Spaudoje:
www.respublika.lt
sportas.lt
Kauno diena
Sportas.info 
Alfa.lt

Iš Jungtiniuose Arabų Emiratuose vykusio mišriųjų kovos menų pasaulio (IMMAF) čempionato Lietuvos komanda grįžo netuščiomis. Tokio rango turnyre debiutavę lietuviai ne tik pasisėmė vertingos patirties, bet ir parsivežė pirmąjį medalį.

Abu Dabio Jiu Jitsu arenoje vykusiose planetos pirmenybėse startavo keturi Lietuvos atstovai. Pirmąją varžybų dieną pergales įsirašė „Valetudo MMA Akademija” atstovas Tomas Markus ir „Pankratos/Smauglys” klubo atletas Danielius Grėbliūnas. Pastarajam, kad patiestų šeimininkų atstovą Fahadą Alzaabi, pakako vos 24 sek. T. Markus laiko taip pat negaišo – prieš Teimurą Ahmetoglu iš Turkijos laimėjo smaugimo veiksmu per 2 min.

Meistrišką kovą pademonstravo ir trečiasis mūsų šalies atstovas Konstantinas Mokšinas (sporto klubas „Pankratos”), tačiau lengvo svorio kovotojas teisėjų sprendimu nusileido priešininkui iš Lenkijos Michalui Musialui.

Antrajame etape ir T. Markui, ir D. Grėbliūnui teko itin pajėgūs oponentai. T. Markus antrajame raunde nusileido daugkartiniam Europos MMA čempionui Ramazanui Gitinovui iš Bahreino. D. Grėbliūnas susitiko su pasaulio MMA čempionu Jusupu Magomedovu iš Rusijos. Nors lietuvis parodė aukšto lygio kovos techniką, po atkaklaus trijų raundų mūšio pergalė buvo skirta jo priešininkui.

Lietuvos rinktinės sudėtyje pirmenybėse jėgas išbandė ir dailiosios lyties atstovė Lijana Lipinskaitė. Sporto klubo „Pantera“ atstovė startavo moterų jaunimo (iki 21 metų) amžiaus grupėje. Sėkmingai susiklosčiusių aplinkybių dėka, lietuvė pateko iškart į ketvirtąjį svorio kategorijos iki 61 kg etapą. Čia jos laukė pajėgi varžovė iš Rusijos Anatasija Karmajeva. Permainingos dvikovos metu lietuvė ne sykį sėkmingai atakavo tiek stovėsenoje, tiek parteryje. Vis dėlto galutinėje įskaitoje teisėjai minimalią persvarą skyrė rusei. 18-metė L.Lipinskaitė guodėsi bronzos medaliu.

„Lijana buvo jaunesnė nei priešininkės, bet pademonstravo brandžią taktiką. Specialistai pažymėjo jos puikią sportinę formą, todėl medalis jai atiteko visiškai pelnytai“, – pasakojo Lietuvos rinktinės treneris Mindaugas Smirnovas.

Pasak jo, pagyrų nusipelnė visi Lietuvos rinktinės nariai, garbingai pasirodę debiutiniame čempionate. Juolab, kad konkurencija turnyre buvo itin didelė – varžybose dalyvavo daugiau nei keturi šimtai sportininkų iš viso pasaulio.

Trenerio teigimu, įgyta aukšto rango varžybų patirtis lietuviams pravers ateities kovose. Artimiausias tarptautinis išbandymas mūsiškių laukia liepos mėnesį Italijoje, kur vyks Europos MMA čempionatas.

LMMAF informacija

VISO ČEMPIONATO REZULTATAI ČIA