Jaunieji Lietuvos sportininkai pasaulio MMA čempionate /2021 Bulgarija

MMA Federacija

Jaunieji Lietuvos sportininkai pasaulio MMA čempionate

Daugiau Foto Čia

IMMAF info

Šiandien (2021-08-02) baigėsi 2021 m. IMMAF jaunimo MMA pasaulio čempionatas, vykęs 3 dienas „EFE Marinela“ Sofijoje, Bulgarijoje. Jis pažymėjo Tarptautinės mišrių kovos menų federacijos sugrįžimu į varžybas po 2020 metais dėl pandemijos įvykusios pertraukos.
Varžybose dalyvavo 331 dalyvis iš 23 skirtingų šalių. Komandiniame renginyje „tauta prieš tautą“ vyko trys turnyrai, kuriuos sudarė jaunimo A (16–17 m.), jaunimo B (14–15 m.) Ir jaunimo C (12–13 m.) kategorijos.
Čempionatas buvo tiesiogiai transliuojamas per IMMAF televiziją, netrukus bus pasiekiamas pakartotinai, taip pat pasirodys atskirų kovų vaizdo įrašai.
Bendroje rezultatų lentelėje pirmąją vietą užėmė net 52 medalius pelniusi Ukraina. Antrojoje vietoje – Rusija, iš viso surinkusi 43. Trečioje vietoje liko JAV su 17 medalių.
Pasaulio jaunimo MMA čempionate dalyvavo ir jaunieji Lietuvos MMA sportininkai.
Pirmasis Lietuvos atstovas Michail Jakšys (sporto klubas “Pankratos”, treneris Konstantin Mokshin, Vilnius/Lietuva) kovojo grupėje iki 14 m. iki 44 kg. Šioje svorio kategorijoje buvo 6 dalyviai, kovos vyko ratu. Michail iš viso turėjo 4 kovas, visose sukovojo apylygiai, tačiau teisėjų sprendimu, minimaliu skirtumu pergalės atiteko varžovams.
Antrasis kovojo Kajus Pažereckas (sporto klubas “Pantera”, treneris Mindaugas Smirnovas, Jurbarkas/Lietuva). Jis varžėsi grupėje iki 14 m. iki 48 kg. Svorio kategorijoje buvo 8 dalyviai, kurie buvo suskirstyti į du pogrupius po 4 dalyvius, kuriuose visi kovojo tarpusavyje dėl patekimo į finalą. Kajus nugalėjo Rusijos atstovą, tačiau pergalių prieš amerikietį ir ukrainietį pelnyti nepavyko. Pogrupyje Kajus liko trečias ir į finalą nepateko.
Grupėje iki 16 m. iki 57 kg Lietuvai atstovavo Matas Barkauskas (sporto klubas “Taurris”, treneris Saulius Bučius, Tauragė/Lietuva). Svorio kategorijoje buvo net 16 dalyvių, kurie buvo suskirstyti į 4 grupes ir kovojo dėl patekimo į finalą. Matas turėjo 3 kovas, labai įtemptai vykusias tiek stovėsenoje tiek parteryje, tačiau visose kovose labiau dominavo jo varžovai ir į finalą Matas nepateko.
Norime pasidžiaugti ir pagirti jaunuosius sportininkus už drąsą ir ryžtą siekiant pergalių pasaulio jaunimo MMA čempionate. Visi Lietuvos atstovai išties stengėsi ir atidavė visas jėgas, įgavo puikios patirties, kuria galės pasidalinti Lietuvoje. Tai buvo pirmas kartas, kai LMMAF kovotojai dalyvavo tokio aukšto lygio varžybose.
Kita LMMAF rinktinė jau rugsėjo 8-11 dienomis dalyvaus suaugusiųjų MMA pasaulio taurės čempionate vyksiančiame Prahoje (Čekijoje).
Daugiau informacijos apie čempionatą rasite čia: