Rygoje 2016 m. rugpjūčio 8 dieną „GHETTO FIGHT 2

Rygoje 2016 m. rugpjūčio 8 dieną „GHETTO FIGHT 2

bendra gera

Daugiau foto

Ernestas Varankevičius tapo Baltijos Pankration čempiono diržo savininku!

Rygoje 2016 m. rugpjūčio 8 dieną Sporto klubo ‚Pantera“ komanda dalyvavo tarptautiniame pankration/MMA turnyre „GHETTO FIGHT 2“. Turnyre vyko 26 kovos, iš jų net 7 kovose dalyvavo klubo atstovai. Dėl Baltijos Pankration čempiono diržo su vienu iš geriausių Latvijos „Sev Arch“ klubo kovotojų Vladislav Gusev finalinėje vakaro kovoje susikovė Ernestas Varankevičius. Vladislav Gusev yra pasaulio Pankrationo čempionas. Pergalę iškovojo Ernestas Varankevičius (s/k „Ošimas“) trikampiu smaugimo veiksmu.

Vienbalsiu teisėjų sprendimu pergalę pasiekė ir Andrius Vasiliauskas (s/k „Pantera“), kurio  priešininkas buvo Daniil Gubaidullin (s/k „Sev Arch“). Sportininkai kovojo pagal MMA pankration taisykles. Ši kova buvo viena gražiausių, nes abiejų sportininku svoris +100 kg. Nepaisant to, kovotojai pasižymėjo judrumu ir greičiu, gražiais ir techniškais smūgiais.

Permaininga kova vyko pagal K-1 taisykles tarp Mindaugo Paulausko (s/k „Pantera“) ir Raimond Kozlovski (Latvija). Visą pirmą raundą dominavo Mindaugas. Tačiau antro raundo pabaigoje iniciatyvą perėme Latvijos kovotojas. Pasibaigus laikui buvo tikėtasi pratesimo, nes rezultatas buvo 1-1. Teisėjų sprendimu vis tik pergalė atiteko latviui.

Rytis Kveslys (s/k „Pantera“) susikovė su Ruben Asatrjan (Armėnija). Tai vienas pajėgiausių Armėnijos MMA sportininkų, pasižymintis didele jėga.  Prasidėjus kovai, priešininkams pasikeitus keliais smūgiais, kovą Armėnijos atstovas pervedė į parterį. Kova vyko apylygiai. Ryčiui net pavyko paimti trikampį smaugimą  iš apačios, tačiau veiksmui užbaigti pritrūko laiko. Armėnijos sportininką lydėjo sėkmė – nuskambėjo gongas, kai jis jau ruošėsi pasiduoti. Teisėjų sprendimu minimaliu skirtumu pergalė atiteko Ruben Asatrjan.

Turnyre susikovė Arijus Budrys (s/k „Pantera“) pieš Vladimir Efimov (s/k „Sev Arch“), Styvenas Stonys (s/k „Pantera“) prieš Maksim Ryzhov (s/k „Sev Arch) ir Georgij Vaivods (s/k „Sev Arch“) prieš Paulių Piročkiną (s/k „Pantera“). Kaip bebūtų gaila lietuviams teko pripažinti latvių pranašumą.

Sporto klubas „Pantera“ visiem sportininkams dėkoja už dalyvavimą turnyre. Sveikiname nugalėtojus, o patyrusiems pralaimėjimą linkime nenusiminti, išmokti pamokas ir kitose varžybose toliau siekti pergalių.