Balandžio 25 d. Raseiniuose, kaimo turizmo sodyboje „KARPYNĖ“ įvyko Tarptautinis „MMA Jiu-Jitsu Fight 7“ turnyras, kurį organizavo Lietuvos MMA ir Jiu-jitsu federacija kartu su sporto klubu „Pantera“

Balandžio 25 d. Raseiniuose, kaimo turizmo sodyboje „KARPYNĖ“ įvyko Tarptautinis „MMA Jiu-Jitsu Fight 7“ turnyras, kurį organizavo Lietuvos MMA ir Jiu-jitsu federacija kartu su sporto klubu „Pantera“. Turnyro metu išvydome net 18 kovų, iš kurių 6 buvo tarptautinės. Lietuviai susikovė su latviais. Pirmoje tarptautinėje kovoje Karolis Mulvinskas (Lietuva, Šakiai „Ošimas”) grūmėsi su Pavel Lapov (Latvija, Ryga „Sev Arch”). Ši kova vyko Latvijos atstovo naudai, tačiau lietuvis visą laiką puikiai sugebėdavo išsisukti net ir iš labai nepatogių padėčių. Teisėjų sprendimu kovą laimėjo Latvijos sportininkas. Antroji dvikova vyko tarp Pauliaus Žutauto (Lietuva, Tauragė „Taurris”) ir Sergey Efimov (Latvija Ryga „Sev Arch”). Kova buvo permaininga, tauragiškis labai gražiai pradėjo kovą ir efektingai smūgiavo, tačiau latvis sugebėjo atsilaikyti  ir antrajame raunde perėmė iniciatyvą, teisėjai skyrė lygiasias. Trečioji tarptautinė kova – Pavel Bazhenov (Latvija, Ryga „Sev Arch”) prieš Matą Mozūrą (Lietuva, Kaunas „Team Legion/Pantera”). Nuo pat pirmos minutės Matas pervedė kovą į parterį ir jau pirmojo raundo viduryje atliko smaugimo veiksmą, taip išplėšdamas pergalę. Ketvirtoji kova – Aleksandr Chizhov (Latvija, Ryga „Sev Arch”) prieš Ernestą Varankevičių (Lietuva, Šakiai „Ošimas”). Ernestas taip pat pervedė kovą į parterį ir pirmajame raunde  įveikė savo priešininką rankos laužimu. Penktojoje dvikovoje susirungė kovotojas iš Raseinių – Klaidas Ulvidas (Raseiniai „Pantera”) ir Danil Kuchur (Latvija Ryga „Sev Arch”). Raseinietis gerai pasiruošė kovai ir vos per 45 sekundes, atlikdamas skausmingą rankos laužimą, pelnė pergalę. Paskutinė, šeštoji, tarptautinė kova vyko tarp Renato Buškaus (Kaunas „Team Legion/Otso Gym) ir Murad Sadikov (Latvija Ryga „Sev Arch”). Tai buvo viena gražiausių turnyro kovų, abu sportininkai negailėdami vienas kito naudojo ir smūginę ir imtynių technikas. Vos pasirodžius, kad pirmauja vienas, netrukus situacija pasikeisdavo ir iniciatyvą perimdavo kitas kovotojas. Visa kova vyko labai intensyviai, o pasibaigus dviems raundams teisėjai skyrė pratęsimą, kurio metu toliau vyko graži kova, abu iš paskutiniųjų siekė pergalės, tačiau nugalėtojo išsiaiškinti nepavyko – pasibaigus pratęsimui po ilgų teisėjų diskusijų buvo paskelbtos lygiosios.
Atkaklios kovos vyko ir tarp Lietuvos kovotojų. Vietiniai Raseinių kovotojai sulaukė labai gero palaikymo, o tai tikrai padėjo jiems kovų metu. Pirmas iš raseiniškių į ringą žengė Titas Laugalys (Raseiniai „Pantera”), kuris kovojo prieš Aldą Banelį („Lutador Klaipėda”). Vienbalsiu teisėjų sprendimu laimėjo Titas.  Atrasis Raseinių atstovas, Rytis Kveselys (Raseiniai „Pantera”), kovojo su Mažvydu Berniku (Jurbarkas „Pantera”). Rankos laužimu kovą laimėjo jurbarkietis. Trečiasis kovoti ėjo Aivaras Aleksiukaitis (Raseiniai „Pantera”), jo priešininkas buvo Martynas Rudnickis („Telšių sporto mokykla”). Šioje kovoje dominavo raseiniškis, tačiau jam vis iškrisdavo dantų apsauga, o po trečio jos išmetimo teisėjai turėjo atimti Aivaro taškus, o tai turėjo įtakos rezultatui, tad pergalė atiteko Telšių sportininkui.  Ketvirtasis raseiniškis Gytis Brazauskas (Raseiniai „Pantera”) kovojo su Luku Kaminsku (Kaunas „Strikers”) – kovą viebalsiu teisėju sprendimu laimėjo Gytis Brazauskas. Gražiai sukovojo raseiniškis Justinas Jasaitis (Raseiniai „Pantera”) prieš Jurgį Jakūną (Kaunas „Strikers”). Justinas visą kovą dominavo ir buvo pasiuntęs priešininką į nokdauną. Kovai pasibaigus vienbalsiu teisėjų sprendimu pergalė atiteko Justinui Jasaičiui. Paskutinis raseiniškis – Justinas Gružas susikovė su jurbarkiškiu Dargirdu Šimkumi (Jurbarkas „Pantera). Kovoje iniciatyvą turėjo jurbarkiškis. Justinas stengėsi ir puikiai apsigindavo, tačiau kovos eigoje jis nepagarbiai kalbėjo su priešininku, o tai yra griežtai draudžiama. Ringo referis sustabdė kovą ir diskvalifikavo sportininką. Taip pergalė atiteko Dargirdui Šimkui.
Vakaro kovoje pagal k-1 profesionalų taisykles susikovė Žydrūnas Juodis (Kaunas  „Fighter Houze Academy“) su Kristupu Ivanausku (Tauragė „Kova“). Pirmajame raunde kova vyko lygiai, antrajame raunde geriau pasirodė Žydrūnas, o trečiajame – kova vėl buvo apylygė. Kaunietis atliko stiprų smūgi į draudžiamą zoną, po kurio teisėjai skyrė jam nuobaudą. Tauragiškis atsigavo ir pradėjo dominuoti.  Pasibaigus kovai teisėjai pergalę skyrė tauragiškiui K. Ivanauskui.
Organizatoriai dėkoja kovotojams ir jų treneriams už išties gražias kovas ir turnyro rėmėjams: UAB  “TRANSLINAS”, kaimo turizmo sodyba “KARPYNĖ”, UAB „Danspin”, UAB “Miško ruošos darbai”, UAB “Skulas”, UAB “Sporto fėja”, UAB Saugos Tarnyba “KVINTENCIJA”, UAB “L Klubas picerija”, UAB „Maistas Sportui“, Ringo mergaitėms: Eivai Dobilaitei ir Tomai Veronikai Paulaitytei,  Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos šokių kolektyvui “Don’t stop”, Raseinių kūno kultūros ir sporto centrui. 

REZULTATAI (papildysime nuotraukomis ir vaizdo įraišais)

Video – https://www.youtube.com/watch?v=wvoqoQyvh7c&feature=youtu.be

Foto- https://www.facebook.com/media/set/?set=a.603419209793163.1073741842.200598626741892&type=1&pnref=story

 RAUDONAS                                                                          MĖLYNAS

1 kova
MMA Amat 60 kg (2×4)
Mantas Markevičius   Šakiai „Ošimas”  vs Irmantas Zubrickis  „Lutador Klaipėda”

Nugalėtojas – Irmantas Zubrickis, 2 raundas, 3:27min. Rankos skausmingas

2 kova
K-1 75 kg (3×2)
Ignas Vaičiūnas  Šakiai „Ošimas” vs Mindaugas Paulauskas  Jurbarkas „Pantera”

Nugalėtojas – Ignas Vaičiūnas, teisėjų sprendimu.

3 kova
K-1 61 kg (3×2)
Vitalijus Orlovas „Lutador Klaipėda” vs Titas Barauskas Šiauliai MMA / K-1 „ BUDRE TEAM“

Nugalėtojas – Titas Barauskas, teisėjų sprendimu

4 kova
MMA Amat 70 kg(2×4)
Karolis Mulvinskas Lietuva  Šakiai „Ošimas” vs Pavel Lapov Latvija Ryga „Sev Arch”

Nugalėtojas – Pavel Lapov, teisėjų sprendimu.

5 kova
K-1 68 kg (3×2)
Titas Laugalys  Raseiniai „Pantera” vs Aldas Banelis,  „Lutador Klaipėda”

Nugalėtojas – Titas Laugalys, teisėjų sprendimu.

6 kova
MMA Amat 68 kg(2×4)
Mažvydas Bernikas Jurbarkas „Pantera” vs  Rytis Kveselys Raseiniai „Pantera”

Nugalėtojas – Mažvydas Bernikas, 1 raundas, 1:54 min., rankos skausmingas.

7 kova
MMA Amat 70 kg (2×4)
Paulius Žutautas Lietuva Tauragė „Taurris” vs Sergey Efimov Latvija Ryga „Sev Arch”

Lygiosios, teisėjų sprendimu.

8 kova
Bokso 75 kg (3×2)
Aivaras Aleksiukaitis Raseiniai „Pantera” vs  Martynas Rudinckis „Telšių sporto mokykla”

Nugalėtojas – Martynas Rudnickis, teisėjų sprendimu.

9 kova
K-1 70 kg (3×2)
Lukas Kaminskas Kaunas „Strikers” vs Gytis Brazauskas  Raseiniai „Pantera” 

Nugalėtojas – Gytis Brazauskas, teisėjų sprendimu.

10 kova
MMA Amat 70 kg (2×4)
Naglis Kanišauskas,   „LUTADOR KLAIPĖDA” vs Henrikas Milmontas, .Jurbarkas „Pantera”

Nugalėtojas – Naglis Kanišauskas, teisėjų sprendimu.

11 kova
K-1 70 kg (3×2)
Vaidas Čiauška Otso Gym / Pantera  vs  Ovidijus Diržys Utena „Impulsas” 

Nugalėtojas – Vaidas Čiauška, teisėjų sprendimu.

 

 

 

 

12 kova
MMA Amat 84 kg (2×4)
Pavel Bazhenov Latvija Ryga „Sev Arch” vs Matas Mozūras Lietuva Kaunas „Team Legion/Pantera” 

Nugalėtojas – Matas Mozūras 1 raundas, 2:57 min. Smaugimas

13 kova
MMA Amat 72 kg (2×4)
Aleksandr Chizhov  Latvija Ryga „Sev Arch”vs Ernestas Varankevičius Lietuva Šakiai „Ošimas”

Nugalėtojas – Ernestas Varankevičius 1 raundas, 3:05 min. Rankos laužimas

14 kova
MMA Amat  57 kg (2×4)
Daniil Kuchur Latvija Ryga „Sev Arch” vs  Klaidas Ulvidas Raseiniai „Pantera”

Nugalėtojas – Klaidas Ulvidas 1 raundas, 0:46 min. Rankos laužimas

15 kova
Boksas 60 kg (3×2)
Jurgis Jakūnas  Kaunas „Strikers”   vs Justinas Jasaitis Raseiniai „Pantera” 

Nugalėtojas – Justinas Jasaitis, teisėjų sprendimu.

16 kova
MMA Amat 70 kg (2×4)
Renatas Buškus Kaunas „Team Legion/Otso Gym vs Murad Sadikov  Latvija Ryga „Sev Arch”

Lygiosios, teisėjų sprendimu.

 

 

 

 

 

17 kova
K-1 64 kg (3×2)
Dargirdas Šimkus Jurbarkas „Pantera” vs Justinas Gružas  Raseiniai „Pantera”

Nugalėtojas – Dargirdas Šimkus, diskvalifikacija (už nepagarbą varžovui)

18 kova
K-1 Prof 75 kg (3×2)
Žydrūnas Juodis Lietuva Kaunas  „Fighter Houze Academy“ vs Kristupas Ivanauskas  Tauragė (Kova)

Nugalėtojas – Kristupas Ivanauskas, teisėjų sprendimu.