Tarptautinis MMA Jiu-jitsu VI turnyras „Baikerių naktų taurė 2014” Kovų rezultatai

Gegužės 31 d. vyko tarpatautinis MMA Jiu-Jitsu IV turnyras „Baikerių naktų taurė 2014“. Turnyrą organizavo baikerių klubai: „Pegasus“, „Forever fr“ kartu su Lietuvos MMA ir džiudžitsu federacja bei Kauno sporto klubu „BJJ Legion Lithuania“.  Turnyras vyko po atviru dangumi, oras tam buvo palankus. Kovos vyko įtemptai, žiūrovai aktyviai palaikė jiems patikusius sportininkus. Organizatorių tikslas buvo pristatyti įvairus kovos menus. Iš pradžių kovos vyko pagal kik-bokso taisykles, kuriose sportininkai gali tik smūgiuoti rankomis ir kojomis, neleidžiami jokie imtynių veiksmai. Pagal  šias taisykles gražiai sukovojo Edvinas Ulinauskas (Prienų sporto klubo „Vėjas“) ir sportininkas iš Raseinių sporto klubo „Pantera“ Justinas Jasaitis.  Šią kovą laimėjo raseiniškis. Daugiausiai emocijų sukėlė kova pagal kikboso taisykles, kurioje grūmėsi lietuvis Airidas Tvaskus  (sporto klubo „Vilkas“) su norvegu Robin Halvorsen. Abu sportininkai parodė stipriąsias savo puses: norvegas visą laiką stengėsi spausti lietuvį aktyviai smūgiuodamas, o lietuvis atsitraukdamas sugebėjo atlikti taiklius smūgius. Vienbalsiu teisėjų sprendimu nugalėtoju tapo lietuvis. Pagal džiudžitsu taisykles kovojo Povilas Olekas (Šakių sporto klubas „Ošimas“) ir Eimantas Sabataitis (Jurbarko sporto klubo „Pantera“). Kovose pagal šias taisykles kovojama su kimono, leidžiami imtynių veiksmai, galimi skausmingi, smaugimai, leidžiama rankomis smūgiuoti į korpusą, stovėsenoje kojomis leidžiama smūgiuoti į galvą. Pergalę iškovojo jurbarkiškis. Turnyre buvo parodytas ir BJJ (Braziliškas džiudžitsu) stilius, kuris skiriasi nuo džiudžiutsu tuo, kad yra draudžiami smūgiai, taškais vertinami tik imtynių ir skausmingi veiksmai. Parodomosios kovos metu gražiausius ir efektyviausius BJJ veiksmus pademonstravo Rokas Naruševičius iš Kauno BJJ „Legion Lithuania“ klubo ir Gediminas Barčauskas iš Kauno sporto klubo „Titanas“.
Pagrindinės turnyro kovos vyko pagal MMA (maišyti kovos menai) taisykles. MMA sportininkai yra skirstomi į mėgėjus (kovojama su apsaugomis, parteryje draudžiami smūgiai į galvą) ir profesionalus (naudojamos tik MMA pirštinėlės, o parteryje leidžiami smūgiai į galvą, leidžiama kovoti tik nuo 18 m. ir su spec. pasiruošimu). MMA yra viena iš įdomiausių sporto šakų, kuri vis labiau populiarėja, visi veiksmai yra pritaikomi konkrečiai kovai, daugiausiai imama technika iš džiudžitsu ir muay thai mokyklų, tačiau gali būti naudojama ir karate, sambo, dziudo, bokso ir kitų kovos menų technika. Lietuvoje jau yra įkurta Lietuvos MMA federacija, kurios vadovas yra Mindaugas Smirnovas. Federacijai priklauso 10 sporto klubų.
Kovoje pagal MMA mėgėjų taisykles gražią techniką pademonstravo šiaulietis Lukas Plečkaitis (sporto klubas „Drakonas“) ir jo priešininkas iš Prienų Karolis Mazauskas. Kova vyko permainingai, nors pirmame raunde dominavo šiaulietis, tačiau antrame didesnę ištvermę parodė kovotojas iš Prienų. Po ilgų diskusijų teisėjai pergalę skyrė K. Mazauskui. Finalinėje vakaro kovoje pagal MMA profesionalų taisykles susigrūmė sportininkas iš Rusijos Aleksandr Nikulin ir kovotojas iš Norvegijos Tommy Claussen, kuris atstovavo Lietuvą. Kova vyko įtemptai ir permainingai. Rusas siekė, kad kova vyktų stovėsenoje, o norvegas visą laiką stengėsi pervesti kovą į parterį, tai jam vis pavykdavo, tačiau neilgam. Stovėsenoje sportininkai atakavo vienas kitą taiklių smūgių serijomis. Antrame raunde dominuoti pradėjo Tommy, kuris visą laiką spaudė rusą atlikdamas daug smūgių. Referis, saugodamas sportininko sveikatą, sustabdė kovą. Pergalę iškovojo Lietuvos atstovas. Turnyru patenkinti liko ir žiūrovai ir organizatoriai. Planuojama turnyrą „Baikerių naktų taurė“ daryti tradiciniu.

Turnyro nuotraukos
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.451599278308491.1073741837.200598626741892&type=1

Kovų rezultatai

MMA prof.  
Vakaro kova
1.
 Rusija

Sambo Mix

Kaliningrad

 80 kg.

VS

Lietuva

MMA
(3-0-0)

ALEKSANDR  NIKULIN Tommy Claussen
Nugalėtojas.
TKO, 2 raundas 1:30 min.
Kik-boksas
(K-1)
   
2
 Lietuva

Vilkas
(1-0-0)
81 kg.

vs

Norvegija

kik-boksas
(2-0-0)

Airidas Tvaskus  Robin Halvorsen
Nugalėtojas
Teisėjų sprendimu
Kik-boksas
(K-1)
    3.  
Lietuva

Jurbarkas
Pantera
(1-1-1)

 70 kg.

VS

Lietuva 

Vilkas 

 

 

 

 

 

NERIJUS PALAITIS   Lygiosios  Tomas Bliujus 
    Kik-boksas
(K-1)
 
    4.  
Lietuva

Jurbarkas
Pantera

 80 kg.

VS

Lietuva

Kaunas
Dainralfas

Dargirdas Šimkus    Lygiosios   Mantas Kondratavičius 
    Džiudžitsu
(Jiu-jitsu)
 
    5.  
  Lietuva

Jurbarkas
Pantera

80 kg

VS

Lietuva

Šakiai
Ošimas

Eimantas Sabataitis      Povilas Olekas
Nugalėtojas
Teisėjų sprendimu
    Kik-boksas
(K-1)
 
    6.  
Lietuva

Raseiniai
Pantera

62 kg.

VS

Lietuva

Prienai
Vėjas

Justinas Jasaitis     Edvinas Ulinauskas   
Nugalėtojas
Teisėjų sprendimu
MMA mėgėjų
    7.
  Lietuva

Prienai
Vėjas

 64 kg.VS Lietuva

Šakiai
Ošimas

 Mantas Makarevičius   Lygiosios  Lukas Mackevičius
 BJJ parodomoji    
    8
Lietuva

Kaunas

BJJ Legion Lithuania

 84 kg.

VS

Lietuva

Kaunas

Titanas

 
  Rokas Naruševičius Gediminas Barčauskas
BJJ
9
Lietuva

Kaunas

BJJ Legion Lithuania

90 kg.VS   LietuvaVilnius

Fight Club Brotherhood

Vytenis Zakarauskas Balys Viršutis
Nugalėtojas
Teisėjų sprendimu
MMA mėgėjų    
    10
  LietuvaJurbarkas
Pantera
65 kg

VS

Lietuva

Šakiai
Ošimas

Gediminas Beržinskas Ernestas Varankevičius
Nugalėtojas –  2 raundas,  2:23 min.,  rankos skausmingu
MMA mėgėjų
11
Lietuva

Šiauliai
Drakonas

72 kg.VS LietuvaPrienai
Vėjas
Lukas Pleškaitis Karolis Mazauskas
Nugalėtojas
Teisėjų sprendimu