Rytis Kveselys tapo Baltijos Pankration GP čempionato vicečempionu!

MMA Federacija

FOTO

Rytis Kveselys tapo Baltijos Pankration GP čempionato vicečempionu!

Rygoje 2017 m. birželio 26 dieną sporto klubų „MMA Pantera“ ir „Ošimas“ bendra komanda dalyvavo tarptautiniame pankration/MMA turnyre „GHETTO FIGHT “. Turnyre vyko 28 kovos, iš jų net 7 kovose dalyvavo minėtų klubų atstovai. Dėl Baltijos Pankration čempiono diržo iki 71 kg buvo atrinkti geriausi 8 Pabaltijo sportininkai, tarp jų ir sporto klubo „MMA Pantera“ sportininkas Rytis Kveselys.

Aštuoni GP čempionato dalyviai traukė burtus, kas su kuo kovos. Norint tapti čempionu reikėjo laimėti 3 kovas. Pirmoje kovoje Rytis susikovė su Arnold Seilis (Ryga „Golden Glory“). Pasibaigus kovos laikui vienbalsiu teisėjų sprendimu pergalė atiteko Ryčiui. Pusfinaly Rytis susikovė su tautiečiu Vilniaus sporto klubo „Warriors Team“ atstovu Robert Pilat. Šią kovą Rytis laimėjo ankščiau laiko techniniu nokautu ir pateko į finalą dėl Baltijos Pankration čempiono diržo. Paskutinis Ryčio priešininkas buvo Rygos sporto klubo „Sev Arch“ atstovas Aleksandr Chizohov. Kova vyko permainingai. Stovėsenoje geriau smūgiavo Rytis, parteryje geresnėje pozicijoje buvo Aleksandr. Pasibaigus kovos laikui, po ilgų teisėjų diskusijų, minimaliu skirtumo, pergalė atiteko vietiniam kovotojui Aleksandr Chizov (Ryga „Sev Arch“). Jis ir tapo čempionu, o Ryčiui Kveseliui atiteko Baltijos Pankration vicečempiono titulas.

Tarptautiniame turnyre „GHETTO FIGHT“ pergales iškovojo:

Edvinas Januševičius 56 kg („MMA Pantera“) prieš Ilja Jasinku (Ryga „Sev Arch“), smaugimo veiksmu. Edvinas ne tik iškovojo pergalę, bet ir buvo apdovanotas specialiu rėmėjų prizu, kaip geriausias jauniausias šio turnyro kovotojas.

Lukas Bataitis 82 kg („Ošimas“) prieš Aleksanr Korotecku (Ryga „Sev Arch“), kovą laimėjo techniniu nokautu.

Marius Bagdonas 84 kg („Ošimas“) prieš Igorj Zauers (Latvija „Sparta“), kovą laimėjo rankos laužimu.

Kiti mūsų komandos nariai – Lukas Sutkaitis 100 kg („Ošimas“), Neilas Strakšys 66 kg („MMA Pantera“), Milanas Majauskas 61 kg („MMA Pantera“) iškovojo visą kovos laiką, tačiau teisėjų sprendimu pergalės atiteko varžovams.

Sporto klubas „MMA Pantera“ visiem sportininkams ir kartu vykusiems palaikyti lietuvių, dėkoja už dalyvavimą turnyre. Emocijų tikrai netrūko. Komandos nariai atidavė visas jėgas siekdami pergalių, o sporte taip jau yra laimi, tie, kurie tuo momentu būna stipresni. Sveikiname nugalėtojus, o patyrusiems pralaimėjimus linkime nenusiminti, išmokti gautas pamokas ir kitose varžybose atkakliai siekti pergalių.