Gegužės 30 d. Kauno r. Jadagoniuose (baikerių naktys) renginyje vyko „MMA Jiu-Jitsu Fight 8“ turnyras „Baikerių naktų taurė 2015″.

Gegužės 30 d. Kauno r. Jadagoniuose (baikerių naktys) renginyje vyko  „MMA Jiu-Jitsu Fight 8“ turnyras „Baikerių naktų taurė 2015″. Turnyro organizatoriai – baikerių klubai „Pegasus“, „Forever free“ kartu su Lietuvos MMA ir džiudžitsu federacja ir Lietuvos Braziliškojo Jiu Jitsu Asociacija. Turnyras vyko po atviru dangumi, oras tam buvo palankus. Kovos vyko įtemptai, žiūrovai aktyviai palaikė jiems patikusius sportininkus. Organizatorių tikslas buvo pristatyti įvairus kovos menus.  Kovos vyko pagal MMA (maišyti kovos menai) taisykles. MMA sportininkai yra skirstomi į mėgėjus (kovojama su apsaugomis, parteryje draudžiami smūgiai į galvą) ir profesionalus (naudojamos tik MMA pirštinėlės, o parteryje leidžiami smūgiai į galvą, leidžiama kovoti tik nuo 18 m. ir su spec. pasiruošimu). MMA yra viena iš įdomiausių sporto šakų, kuri vis labiau populiarėja, visi veiksmai yra pritaikomi konkrečiai kovai, daugiausiai imama technika iš džiudžitsu ir muay thai mokyklų, tačiau gali būti naudojama ir karate, sambo, dziudo, bokso ir kitų kovos menų technika.
Kovų rezultatai.
Pirmojoje kovoje pagal MMA taisykles susikovė Mantas Markevičius (Šakiai „Ošimas”) ir Vitalijus Orlovas („Lutador Klaipėda”). Pranašesnis buvo klaipėdietis, jis geriau ir tiksliau smūgiavo. Šakietis pervedė kovą į parterį, tačiau ir čia stipresnis ir greitesnis buvo Vitalijus, kuris antro raundo pradžioje atlikdamas smaugimo veiksmą iškovojo pergalę.
Antrojoje kovoje pagal braziliško jiujitsu taisykles susikovė Ignas Niekis (Kaunas „Team Legion”) ir Gediminas Beržinskas (Jurbarkas „Pantera”). Kova vyko apylygiai, tačiau daugiau iniciatyvos rodė kaunietis. Pasibaigus kovos laikui teisėjai pergalę skyre Ignui.
Trečioji dvikova vyko pagal kikbokso (K-1) taisykles, kurios metu susitiko Aldas Banelis („LUTADOR KLAIPĖDA”) ir Lukas Mackevičius (Šakiai „Ošimas”). Jau nuo pat pradžių daugiau tiksliasnių smūgių atliko šakietis, tuo tarpu klaipėdietis daugiau gynėsi. Po serijos smūgių referis kovą nutraukė, saugant sportininko sveikatą ir pergalę skyrė Lukui Mackevičiui.
Ketvirtoji kova vyko pagal MMA mėgėjų taisykles, kurios metu susitiko Ramūnas Timofejevas  (Vilnius „Warriors team“) ir Ignas Vaičiūnas (Šakiai „Ošimas”). Kova vyko apylygiai, tačiau šakiečiui pavyko raundo pabaigoje užimti geresnę poziciją ir užfiksuoti trikampį smaugimą. Taip pergalė atiteko Ignui Vaičiūnui.
Penktojoje kovoje taip pat pagal MMA mėgėjų taisykles susikovė Naglis Kanišauskas („LUTADOR KLAIPĖDA”) ir Henrikas Milmontas (Jurbarkas „Panera“). Dvikova vyko permainingai. Agresyviau pradėjo Naglis. Pasikeitus smūgių serijomis kova perėjo į parterį, kur iš pradžių geresnę poziciją išsikovojo klaipėdietis. Tačiau jurbarkiškis sugebėjo išsivaduoti ir atlikus rankos laužimą pergalę iškovojo Henrikas Milmontas.
Daug emocijų sukėlė merginų Žydrės Martišiūtės („Kaunas Strikers”) ir Ievos Žliobytės („Kaunas Strikers”) kova pagal bokso taisykles. Nors abi sportininkės buvo iš vieno klubo, tačiau noro nugalėti netrūko nei vienai. Pasibaigus dvikovos laikui teisėjai skyrė lygiasias.
Turnyre taip pat vyko kova pagal BJJ taisykles, kur susitiko Ričardas Razgaitis („ATM Vilnius”) ir Albertas Kašėta (Vilnius „Warriors Team”). Dvikovai buvo skirta net 15 minučių. Taškai nebuvo skaičiuojami, pergalę buvo galima pasiekti skausmingu veiksmu arba smaugimu. Visą laiką dominavo Albertas Kašėta, kuris tryliktą kovos minutę atligdamas rankos laužimą iškovojo pergalę.
Aštuntoje dvikovoje susitiko Eimantas Zdančius (Kaunas „Pantera”) ir Edvinas Paplauskas (Kaunas), kurie kovojo pagl MMA mėgėjų taisykles. Tai buvo greičiausia turnyro kova. Iš pat pradžių iniciatyvą parodė Eimantas, kuris užpuolė priešininką, atligdamas stiprius smūgius kojomis, po kurių referis sustabdė kovą. Taip pergalę techniniu nokautu iškovojo Eimantas Paplauskas.
Paskutinėje turyro kovoje pagal MMA mėgėjų taisykles susitiko Ovidijus Petrauskas (Kaunas „Team Legion/Otso Gym) ir Arnoldas Ragažinskas (Vilkaviškis/Šakiai „Ošimas”). Ši dvikova atnešė daug emosijų. Arnoldas stipresnis buvo stovėsenoje, todėl Ovidijus stengėsi kovą pervesti į parterį. Pirmo raundo pabaigoje užfiksavus trikampį smaugimą pergalę iškovojo kaunietis Ovidijus Petrauskas.

Kovos rezultatai


RAUDONAS                                                                                  MĖLYNAS
1. MMA Amat 62 kg (2×4)
Mantas Markevičius Šakiai „Ošimas” vs Vitalijus Orlovas „Lutador Klaipėda”
Nugalėtojas – Vitalijus Orlovas, 2 raundas, 0:54 min.  smaugimas

2. BJJ  72 kg. (1 x 6)
Ignas Niekis Kaunas „Team Legion” vs Gediminas Beržinskas Jurbarkas „Pantera”
Nugalėtojas – Ignas Niekis, teisėjų sprendimu

3.K-1 70 kg (3×2)
Aldas Banelis „LUTADOR KLAIPĖDA” vs Lukas Mackevičius Šakiai „Ošimas”
Nugalėtojas – Lukas Mackevičius, 1 raundas, 1:49 min.  TKO

4.MMA Amat 72 kg (2×4)
Ramūnas Timofejevas  Vilnius „Warriors team“ vs Ignas Vaičiūnas Šakiai „Ošimas”
Nugalėtojas – Ignas Vaičiūnas, 1 raundas, 3:37 min.  Trikampiu smaugimu

5.MMA Amat 72 kg (2×4)
Naglis Kanišauskas „LUTADOR KLAIPĖDA” vs Henrikas Milmontas Jurbarkas „Pantera”
Nugalėtojas – Henrikas Milmontas 1 raundas, 2:43 min. Rankos laužimas

6.Bokso 64 kg (3×2)
Žydrė Martišiūtė „Kaunas Strikers” vs Ieva Žliobaitė „Kaunas Strikers”
Lygiosios

7.BJJ  76 kg. (1 x 15)
Ričardas Razgaitis „ATM Vilnius” vs Albertas Kašėta Vilnius „Warriors Team”
Nugalėtojas Albertas Kašėta 1 raundas, 12:09 min. Rankos laužimas

8.MMA Amat 84 kg (2×4)
Eimantas  Zdancius Kaunas ‘Pantera” vs Edvinas Paplauskas Kaunas
Nugalėtojas – Eimantas  Zdancius, 1 raundas, 0:30 min.  TKO

9.MMA Amat 75 kg (2×4)
Ovidijus Petrauskas Kaunas „Team Legion/Otso Gym vs Arnoldas Ragažinskas Vilkaviškis/Šakiai „Ošimas”
Nugalėtojas – Ovidijus Petrauskas, 1 raundas, 2:53 min.  Trikampiu smaugimu