Lenkijos Bialystoko mieste spalio 18 d. vyko tarptautinis MMA turnyras „Gala MMA Cup/PLMMA 40“, kuriame dalyvavo trys Lietuvos MMA kovotojai.

Lenkijos Bialystoko mieste spalio 18 d. vyko tarptautinis MMA turnyras „Gala MMA Cup/PLMMA 40“, kuriame dalyvavo trys Lietuvos MMA kovotojai. Pirmas į MMA narvą lipo raseiniškis sporto klubo „Pantera“ sportininkas Airidas Andzelis. Airidui tai buvo pirmoji profesionali kova. Priešininkas – Baltarusijos astovas Semen Tyryla, turintis nemažą patirtį MMA pofesionaliose kovose. Dvikova vyko apylygiai. Abu sportininkai daugiau kovojo stovėsenoje. Baltarusiui kartais pavygdavo pervesti kovą į parterį, tačiau ir čia kova vyko apylygiai. Iškovojus visus tris raundus po 5 minutes, po ilgų diskucijų teisėjai pergalę atidavė Baltarusijos atstovui. Antras kovojo Marius Bagdonas iš Šakių sporto klubo „Ošimas“. Jo priešininkas – Lenkijos Belystoko MMA klubo žvaigždė Piotr Rakovskyj. Abu kovotojai jau turėję MMA prof kovų. Kovotojai jau nuo pirmos minutės pervedė kovą į parterį, kur negailėdami vienas kito atakavo smūgiais. Visos turnyro kovos vyko pagal UFS taisykles, kur parteryje ir stovėsenoje leidžiami alkūnių smūgiai. Mariui pavyko atlikti efektingus smūgius alkūnėmis, po kurių Lenkijos kovotojui byvo prakirsta galva kaktos srityje. Lenkas taip pat parodė charakterį ir kovo efektingai. Jis prakirto lietuviui nosį. Antrame raunde situacija nepasikeitė, akivaizdžiai matėsi, kad raundo pabaigoje daugiau jėgų išsaugojo Marius. Buvo netikėtas medicinos darbuotojų sprendimas neleisti tęsti kovos dėl Mariaus nosies kraujavimo. Turnyro teisėjai taip pat nenusileido ir nutraukė kovą, nugalėtoju paskelbdami lenką Piotr Rakovskyj. Trečiasis į MMA narvą žengė sporto klubo „Pantera“ sportininkas Arnoldas Eiza, kuris į dvikovą stojo prieš lenką Tomaš Cimoch. Nuo pat pirmo raundo stovėsenoje dominavo Arnoldas, o Lenkijos kovotojas tik progai pasitaikius pervezdavo kovą į parterį. Arnoldas puikiai apsigindavo ir grąžindavo dvikovą vėl į stovėseną. Pirmus du raundus kova vyko apylygiai. Trečiame raunde situacija pasikeitė – Arnoldas drąsei pradėjo atakuoti Lenkijos kovotoją atligdamas efektingus smūgius. Lenkas nieko negalėjo padaryti, bandė veiksmą pervesti į parterį, tačiau tik prasileido keletą smūgių ir visą raundą tiesiog bėgiojo nuo Arnoldo. Lenkas vedė pasyvią kovą temdamas laiką. Aiškiai matėsi lietuvio persvara. Pasibaigus kovos laikui, trims raundams po 5 minutes, Lenkijos teisėjai, kaip bebūtų gaila pergalę skyrė saviškiui. Vis tik Lietuvos komandos vadovas ir Lietuvos MMA ir džiudžitsu federacijos prezidentas Mindaugas Smirnovas liko patenkytas kovų rezultatais, nes visi Lietuvos sportininkai kovodami atidavė visas jėgas, kovojo iki galo, nebuvo nugalėti varžovų ankščiau laiko. Tai, kad sukovojus lygiosiomis pergalė skiriama vietiniam sportininkui, nieko naujo. Norit laimėti turi būti akivaizdus pranašumas, taip jau yra profesanalių kovų pasaulyje. Džiugina tai, kad lietuviai sportininkai dar jauni ir viskas jiems prieš akis. Bus ir pergalių. Svarbiausiai į pralaimėjimą žiūrėti, kaip į gerą pamoką.
Daugiau foto.

Viso turnyro rezultatai – http://www.mmatv.pl/aktualnosci/v-miedzynarodowa-gala-mma-cupplmma-40-bialystok-podlasie-2014-wyniki